Undvik att bli sjuk och håll dig frisk

Sjuk är väl något som ingen av oss vill bli, men ändå är det många som blir det. Dock går det faktiskt att undvika att bli sjuk, eller åtminstone alltför sjuk, med ganska enkla medel.

Bra kost

Mat är kanske den allra viktigaste delen om man vill må bra och undvika att bli sjuk. Faktum är att allt fler av de sjukdomar som ökar beror just på dåliga kostvanor som till exempel hjärtsjukdomar, diabetes samt vissa former av cancer.

Vad ska man då äta för att hålla sig frisk? Ja, egentligen så handlar det inte om några större överraskningar. Mer frukt och grönt och mindre av socker, fet mat och kött. Ett bra tips om man vill leva hälsosamt är att äta mer vegetarisk, då studier har visat att folk som bara äter växtbaserad föda både är friskare och lever längre än de som äter kött regelbundet.

Motion

Att röra på sig är också en viktig ingrediens i ett hälsosamt liv eftersom detta stärker skelett, muskler och leder samtidigt som konditionen blir bättre. Faktum är att endast en promenad på en halvtimme per dag gör stor skillnad för hälsan, med andra ord man behöver inte springa en mil 3-4 gånger i veckan för att förbättra sin hälsa.

Rökning

En av de absolut största riskfaktorerna när det kommer till sjukdomar är rökning, som markant ökar risken att drabbas av en rad olika sjukdomar som till exempel olika former av cancer och hjärtsjukdomar. Röker man är detta något man definitivt bör överväga att sluta med.