Yoga

Yoga är en motions- och meditationsform med lång tradition. I modern tid har yogan blivit populär framförallt för att den erbjuder ett fantastiskt sätt att komma i form, inte bara fysiskt utan även mentalt. Fokus ligger på att stärka och mjuka upp muskler, andningsövningar och mental avslappning.
Yoga

Yogautrustning

Du kan utöva yoga antingen på egen hand eller i grupp. Om du väljer att träna yoga själv behöver du ha en yogamatta för att vara så bekväm som möjligt. På vissa yogastudios måste man också ta med sig egen matta. Det finns yogamattor i alla möjliga olika utformningar och prisklasser och bäst utbud har du på internet och butiker som Sportamore. Tänk på att välja en yogamatta som är tillräckligt lång för att du inte ska behöva placera händer och fötter utanför mattan. I övrigt behöver du inget speciellt förutom bekväma kläder. Det är också charmen med yoga – till skillnad från många andra sporter och motionsformer behöver du minimalt med utrustning. Traditionellt sett i Indien är det många som kör utan matta – det rekommenderas dock att använda en matta för kroppens skull om du inte är van.

Goda hälsoeffekter

Yogan har visat sig vara effektiv när det kommer till att sänka stressnivåer – en vanlig anledning bakom många sjukdomar. Kroppen läker och fungerar mycket bättre när den inte är uppstressad. Det går att utöva yoga på många olika sätt. För att verkligen kunna ta del av alla hälsofrämjande faktorer bör man ta alla moment på allvar – så som djupandningen som hjälper kroppen av slappna av och släppa ifrån sig stress. Många experter menar också att yogan kan vara med och påverka sänkningar av kolesterolvärdena, skriver Aftonbladet Kvinnor i klimakteriet bör vara lite extra intresserade av yogan. Många upplever nämligen att deras klimakteriebesvär lindras ordentligt när de utövar yoga.

Yoga hemma

För att utföra Yoga hemma se till att du har en plats som du enkelt kan ställa i ordning för att utföra din yoga. Det bästa av allt är om du har ett rum över som du alltid kan ha som yogarum. Ett rum för stillhet och inget som stör utifrån. Ett rum som du inrett speciellt för din egen själs skull och för att kunna koppla av i.