Få hjälp med dina onda leder

De flesta av oss kommer att drabbas av ledvärk någon gång i livet. Tillståndet karaktäriseras av stela, ömmande leder där smärtan förvärras i samband med rörelse. Ibland kan lederna även vara varma och svullna. Oftast går ledvärk över spontant inom ett par dagar.

Ett brett spektra av orsaker

Smärtan kan komma som ett svar på ett flertal olika tillstånd såsom överbelastning, i samband med vanliga infektioner, reumatism eller som en del i vanligt åldrande.

Utredning av ledvärk

När läkaren utreder ledvärk är det inte ovanligt att han eller hon tar ett antal blodprover för att utesluta att du har någon allvarlig eller behandlingsbar sjukdom. Utöver detta gör läkaren alltid en fysisk undersökning och i vissa fall finns det även anledning att göra en eller flera röntgenundersökningar. Hur du ska behandla din ledvärk beror helt på bakomliggande orsak. Ofta hittar läkaren dock ingen allvarlig sjukdom som orsak till ledvärken.

Behandling

Viktnedgång och fysisk aktivitet är bra för de flesta typer av ledvärk. En del människor behöver också regelbundet använda sig av smärtlindrande läkemedel. För den som inte tycker om att använda så mycket läkemedel, finns idag även en uppsjö av kosttillskott mot ledbesvär. MrHerb är bara en av många hemsidor som har ett stort utbud av dessa produkter.