Vilken diet passar för dig?

Många som testar att banta blir besvikna över resultatet. Man går ner några kilo de första veckorna, men sen är det stopp. Det blir lätt så att man växlar tillbaka till sin gamla livsstil och snabbt lägger på sig de kilon som man gått ner. 5:2-dieten har varit väldigt omskriven ett tag. Den går ut på att man äter normalt fem dagar i veckan, för att sedan fasta i två dagar.

LCHF står för low carb high fat och går ut på att man ska äta få kolhydrater och mycket fett. Det gör att det är förbjudet att till exempel äta frukt, eftersom det innehåller fruktsocker, men det är helt ok att äta feta såser.

Enligt Livsmedelsverket så är det inte hälsosamt att äta LCHF under längre tid. GI-metoden är en populär metod att använda bland svenskar som vill gå ner i vikt. Den påminner om LCHF, men fokuserar på hur snabbt blodsockret stiger efter en måltid. Mat som får blodsockret att stiga snabbt ska minskas eller uteslutas ur kosten.

Det finns många olika typer av kosttillskott som kan användas när man försöker gå ner i vikt. Det kan vara sådana som ökar förbränningen, som minskar mättnadskänslan, som minskar sockerupptaget eller som hämmar fettcellernas tillväxt. På Swiss Clinic finns flera olika sorter, så att du kan välja den som passar just dig bäst.

Oavsett om du vill använda kosttillskotten i kombination med en diet eller tillsammans med dina vanliga matvanor så kan du hitta en sort som passar just sig här. Vilken diet som passar dig och dina vanor bäst vet bara du, men ta gärna kontakt med en dietist om du behöver hjälp att ta fram recept eller vara säker på att du får i dig alla näringsämnen som du behöver. Lycka till!