Att sola

Det är skönt att ligga under en varm sol. Det kan också vara farligt. Nu när sommarsolen är på ingång vill vi uppmana er att läsa genom det här korta inlägget och tänka på detta när du skaffar solbrännan. 

Sunbathing

Vi mår bra av sol. Det påverkar kroppen positivt att få vara ute i solen. Den ger oss näring och vitaminer som annars kan vara svåra att få tillräckligt av. Men för mycket sol kan vara skadligt så tänk på att smörja in dig med hög solskyddsfaktorn och låta huden bli brun över en längre period. Då är det mindre chans att du bränner dig också.

Är man väldigt blek och ska utomlands kan det faktiskt vara bra att besöka ett solarium några gånger innan man åker. Sola inte för länge eller hårt men försök ”vänja” huden att ta emot solstrålar igen. Då minskar risken för bränd hud och din bränna kommer att bli finare.

Blotta inte för mycket hud under solens kraftigaste timmar, alltså runt tolv och fram till två-tretiden. Ha bra solskydd och ligg inte och stek dig. Var hellre i vattnet eller rör på dig så kommer solbrännan bli finare och hålla längre.