Få hjälp med inflammation i tandköttet

Om du har inflammation i tandköttet är detta ofta smärtsamt, vilket inte är så konstigt med tanke vad som händer. En bakterieinfektion orsakar en svullnad i tandköttet, vilket gör att det svullnar och blir ömt. Den kan läka ut av sig själv om du sköter den väl, men det händer att det leder till tandlossning.

Tandlossning kräver alltid professionell hjälp. Det är därför bra att konsultera experter om du märker att något ömmar och är svullet i munnen, såsom Akademitandvården.

Förebygga inflammation i tandköttet

Det finns flera sätt som du kan jobba förebyggande för att inte få en inflammation i tandköttet. Det mest självklara är att du ska borsta tänderna noga, både morgon och kväll. Du bör även använda tandtråd eller mellanrumsborste för att rengöra mellan tänderna. Att regelbundet gå till tandläkaren är också att rekommendera. Om du har vanor såsom rökning så ökar din risk för tandlossning, samma gäller om du har diabetes.

Följdsjukdomar av dålig munhygien

Du kan även få följdsjukdomar av att ha dålig munhälsa. Hjärt- och kärlsjukdomar är en folksjukdom som är starkt kopplad till infektioner i munnen, eftersom de båda kan orsakas av samma bakterie. Detta är ytterligare ett starkt argument för att hålla en god munhygien.