Om du har problem med vattenkastningen

Vattenkastningsbesvär drabbar cirka 50% av alla män. Med andra ord är du inte ensam. Däremot kan det kännas ångestfullt då man kanske inte kan gå och handla eller sätta sig på ett fik, utan att känna att man måste urinera. Men, som tur är finns det hjälp att få.

Olika orsaker

Vattenkastningsproblematik kan bero på olika skäl. Det kan vara så att du har en överaktiv blåsa, förträngning i urinröret, nervskada, eller prostataförstoring. Symptom kan även uppstå vid prostatit, samt prostatacancer. Med en undersökning hos läkare får du veta exakt varför ditt problem har uppstått.

Få den vård du behöver

När läkaren utreder varför du har fått problem med vattenkastning har de olika tillvägagångssätt beroende på vilka symptom du har. De tar ofta ett blodprov, undersöker med hjälp av ultraljud, men även med cystoskopi för att få en tydlig bild av vad som pågår i din kropp.

Utredning av urinblåsan & urinröret

Med Cystoskopi menar man att läkaren gör en undersökning med hjälp av ett smalt rör med kamera. Röret förs in i urinröret och man kan då se eventuell skada eller sjukdom.

UroCare är en mottagning som är helt inriktad på urologiska problem. Här kan du få hjälp med att lösa dina problem med vattenkastning, för ett roligare liv.