När håret börjar tunnas ut

Att förhindra håravfall är något som många av oss spenderar mycket tid och pengar på. Vissa behandlingar är dock mer skonsamma än andra, både för dig och miljön.

Det börjar med din hårbotten

Att tappa hår är naturligt. De flesta tappar flera hårstrån varje dag. Men, när det blir alldeles för många kan det börja kännas som ett problem. Eftersom håravfall kan vara ärftligt är det ibland oundvikligt att det sker, men det finns också metoder för att förhindra att du tappar mycket hår.

Ett sätt att göra håret mer hälsosamt är att ta hand om din hårbotten. Genom att till exempel massera hårbotten med fingertopparna eller med en borste kan du öka blodcirkulationen och därmed göra ditt hår mer hälsosamt. Samtidigt minskar du risken att det faller av. Det är ett mycket skonsammare alternativ än att använda kemikalier i ditt hår, som kan göra mer skada än nytta.

Om du inte har tid att massera din hårbotten varje dag, eller om du vill ha ett smidigare alternativ, så finns speciella huvudbonader som gör det åt dig. Då stimulerar du din hårbotten och ökar blodcirkulationen. Samtidigt får du samma fördelar som av en massage, men med händerna fria. Ta en titt här för mer information.