Hälsosam hud

Det är lätt att glömma bort att ta hand om sin kropp. Idag tänkte jag vi skulle fokusera på vad vi kan göra för att få en mer hälsosam och strålande hud.

Händer och fötter

Dessa kroppsdelar får jobba hårt dagligen och därför behöver vi också ta hand om dem ibland. Om du har torra händer och fötter är det viktigt att ofta smörja in dem med en kräm som ger ordentlig fukt. Tips på bra produkter hittar du på nätet. Om du som många lätt får problem med sprickor på fötterna finns det speciella krämer för detta. Akta dig för att fila för mycket då detta kan göra att förhårdnaderna fortsätter. Ett tips är att använda fotmasker som ser till att dina fötter får fukt på djupet. Man kan även använda en så kallad pimpsten för att skonsamt få bort förhårdnaderna. Om du har fortsatta problem med sprickor som gör ont kan det vara bra att besöka en fotvårdare som kan ge dig en professionell behandling och bedömning.

Kroppen

För din kropps hud kan det vara skönt att börja med en peeling i duschen för att ta bort gammal hud. Smörj sedan in dig i en lotion du tycker passar din hud. Om du har ävldigt torr hud kan du behöva ha en fetare kräm, om du har normal hy fungerar det bra med en vanlig fuktkräm.

Sol

Det är av stor vikt att skydda sin hud mot solens strålar både för att undvika malignt melanom, men också för att undvika att vårt kollagen i huden bryts ned. Applicera alltid solskydd innan du beger dig utomhus mellan 10 och 15 då solens strålar är som starkast. Införskaffa en produkt med hög solskyddsfaktor om du ska vara ute flera timmar. Självklart kan det vara härligt att få känna sig lite brun sådär framåt sensommaren, men det finns riktigt bra brun utan sol produkter idag som är lätta att applicera hemma. Vill du få ett extra proffsigt resultat kan du besöka en mottagning som gör spray-tan.