Vad du ska tänka på när du börjar spela hockey

Hockey har blivit en av Sveriges största sporter och fortsätter växa än idag. Om du funderar på att börja spela hockey är det absolut viktigaste att tycka att det är roligt – annars kommer du aldrig få en möjlighet att utvecklas inom det och bli bättre. Det viktigaste är inte huruvida du har talang för sporten eller om du är en naturbegåvning från start, utan att du verkligen brinner för att vara på isen och träna. Då kommer resten av sig självt eftersom drivkraften fungerar som en motor som gör att du hela tiden utvecklas, och då kommer du tycka om det ännu mer.

Utrustning

De flesta vet att hockey är en materialsport. Du behöver mycket utrustning bara för att kunna spela hockey – till skillnad från till exempel fotboll där bara en fotboll behövs. Det är en sport som innehåller en del risker. Du behöver helt enkelt olika typer av skydd för särskilt känsliga kroppsdelar för att inte skada dig. Detta kan vara till exempel hjälm eller skulderskydd. Detta är extra viktigt när det är unga personer som spelar för att minska skaderisken för barnen. Materialet kan hittas online oavsett om du behöver köpa en ny klubba eller skyddsutrustning för de hockeyspelare som är juniorer.

Hockey i Sverige

Högstaligan i hockey i Sverige heter numera SHL. Publikintresset är stort för ligan och det finns många publiklag i ligan. Allt från Rögle nere i Ängelholm till Skellefteå i norr. Även om publikintresset har växt med åren och många människor går på matcherna så kan just avstånden göra det svårt att se alla matcher på plats. Du kan idag se alla matcher på svensk tv  så att du kan följa ditt favoritlag. En fördel med att kunna se matcherna på TV är också det faktum att matcherna spelas med så pass jämna mellanrum att det kan vara svårt att hinna med att se matcherna på plats.