Hälsa

Att välja hälsa är för oss att göra ett aktivt val. Vi bestämmer själva över vår livsstil och det är vi själva som påverkar det vi äter, hur vi rör oss och hur vi mår. 

glada människor

Känslor

Vi vill påverka alla människor i rätt riktning, så att man kan vakna med ett leende på läpparna, känna massor av energi för dagen och vara tacksam för det man har. Med god hälsa hör det till att känna livsglädje och att trivas med sin tillvaro.  Är man inte i grunden lycklig kan man inte skapa sig en god hälsa, än hur mycket man tränar eller äter rätt. Det gäller att känna de rätta känslorna för att må bra.

Träning

För att ha god hälsa krävs också att man rör på sig. Att träna kontinuerligt, gärna två till tre gånger i veckan. Till träning ingår alla aktiviteter som gör så att man blir svettig, det kan vara promenader, löpning, cykling eller simning. Huvudsaken att man gör något som passar sin egna situation och ålder.

organic-food

Mat

En annan viktig aspekt i hälsa är rätt kost. Vi själva väljer vad vi vill äta och hur mycket näring vi får i oss. Väljer vi att äta många tomma kalorier förser vi vår kropp med tomt bränsle, vi tillför bukfyllnad utan näring. Hur ska våra kroppar orka med och hålla sig koncentrerad då? Det är viktigt att vi förser kroppen med bra näring för att den ska fungera på bästa sätt. Jämför exempelvis med din bil, skulle du kunna tänkta dig att tanka den med diesel om den drivs på bensin?

Vill du ha tips på några bra gröna recept har vi hittat några på tidningen Hälsa, du hittar dem här.