Dokumentera din cykelträning

Action Camera

Du kan fråga vilken idrottsman som helst om de någonsin dokumenterat genom att filma sitt träningspass och du lär få ett positivt svar. För att kunna förbättra sig måste man kunna se prestationen objektivt och bedöma vad som fungerar och vad som inte fungerar, vilka miljöer som ger maximalt och vilka som kan uteslutas.

Många tränar idag inte bara för att putsa upp formen inför sommaren utan för att bli bättre idrottsmän. Appar för detta har funnits ett tag och använts, men kameror kommer mer och mer. Inom de flesta sporter kan det vara svårt att verkligen filma då man oftast tränar på egen hand. Utövar du dessutom en sport där dina händer är upptagna av annat som just cykling så behöver du också något som du enkelt kan montera. Då är actionkameror ett bra alternativ.

Actionkameror

För cykling finns det actionkameror som monteras antingen på hjälmen eller på cykeln. Här är det syftet som styr. Monterar du den på hjälmen kommer du inte att kunna filma dig själv in action utan det kan vara ett sätt filma den miljö som du tränar i för att bedöma hur effektiv den är. Att montera den på huvudet kan dock rendera i en film som är lite ryckig då kameran följer dina huvudrörelser. Monterar du den däremot på din cykel får du en kamera som visar precis det du upplever eller hur du agerar, allt beroende på åt vilket håll du vänder den.

Inköp

Actionkameror var från början otroligt dyra och de som använde dem var extremsportsutövare som ville visa vad som hände. Idag är det vanligt inom nästan varje sport att dokumentera. Det finns ett flertal olika modeller och det kan vara knepigt att reda ut vilka funktioner du behöver och vilka du inte ska betala extra för. Om du aldrig använt actionkameror tidigare rekommenderas att du köper den hos en professionell cykelbutik som Cykelkraft där du får gott om information om varje modell samt rådgivning om du behöver det. Då kan du välja en kamera och tillbehör som passar dina behov.