Regelbundenhet

Oavsett hur man lever sitt liv så är det viktigt att ha en del fasta punkter som man kan luta sig tillbaka mot. Fasta punkter i tillvaron är till exempel ett boende, ett jobb eller din familj. Men det finns även lite mindre konkreta saker som kan räknas till detta. 

Det är som rubriken säger, regelbundenhet som vi syftar till. Att i livet ha fasta rutiner som är något som man egentligen inte tänker på speciellt mycket, de bara finns där som ett ramverk för hur mitt liv ser ut. Rutiner vi pratar om är till exempel att alltid kliva upp, äta frukost och ta en dusch innan man beger sig till sitt arbete eller annan sysselsättning. Det är att varje dag efter arbetet ta en sväng förbi gymmet för att röra på sig lite.

Att ha en tvättdag och en städdag redan utsatt är också ett sätt att hålla strukturen på vardagen. Har man ett hyfsat invant mönster av rutiner så har man också skapat sig en tillvaro där man kan känna trygghet eftersom vardagen fungerar utan att man nämnvärt behöver tänka på det. Det finns förvisso också dåliga rutiner och vanor som man helst ska sålla bort, men har man några sådana så är man nog oftast väl medveten om detta.