Fokusera träningen

Vare sig det är för hälsan eller någon annan anledning finner man sig ibland måste fokusera mer på en del av kroppen än en annan. Då är det viktigt att man tänker på att träna olika övningar för att stärka alla de olika musklerna i det partiet.

Armar

När man tränar armarna brukar man oftast tala om biceps och triceps. För att träna biceps så kan man lyfta vikter på normalt sätt, det vill säga att hålla i hantlarna eller skivstången på så sätt att handflatan är uppåt. Triceps sitter på överarmens baksida och kräver andra övningar. Bland annat aktiverar vi triceps när vi lyfter någon över huvudet och vid armhävningar.

shutterstock_295806650

Ryggen

Ryggen består av en hel sammansvärjning av muskulatur och här tänker man inte lika mycket på några individuella muskler när man lägger fram övningar, istället fokuserar man på ryggen som en helhet eller uppdelad i ett övre och ett undre parti. Problem med ryggen är några av de vanligaste problemen folk får med kroppen så att bygga upp en stark rygg är något som alla egentligen bör tänka på.

shutterstock_122798218

Benen

Som med armarna så tänker man mer på vissa delar mer än andra då man talar om benen. Här är det främst lårmusklerna som kommer i fokus, men det övergår även till rumpan många gånger. Medan man kan träna specifika muskler är det ju såklart bra att tänka på hela benen och se till att man skapar ett omfattande program som låter alla musklerna få arbeta om man vill bygga upp styrkan i benen.

shutterstock_255388600